Solar Skelter

Wat is een Solar Skelter?
cropped-solarlogo.jpegEen Solar Skelter is wettelijk een fiets op vier wielen met trapondersteuning. Een solar powered cargo bike voor kleinschalig vrachtvervoer in de Haagse binnenstad. Het project betreft het samen ontwikkelen van een duurzaam alternatief vervoersmiddel. Ons project is organisch en neemt vorm aan door de materialen die voorhanden zijn.

Ja, en wat levert dat dan op?
Solar Skelter draagt direct bij aan de transitie naar een schoner en duurzamer Den Haag! De skelter wordt bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd op Haagse bodem, met zoveel mogelijk gebruik van lokaal (rest)materiaal en onbenut talent; dus Haagse mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Wij werken naar een prototype dat opschaalbaar is.

3dmodels

Ja leuk, maar wat heb ik eraan?
Solar Skelter is licht, wendbaar en kan overal komen in de stad, ook tussen de paaltjes. Je zit droog en kan een behoorlijk wat cargo meenemen. Wettelijk een fiets, dus dat betekent geen rijbewijs, maar ook geen uitlaatgassen! Samen werken wij aan een oplossing voor de problemen rondom vrachtvervoer in de Haagse binnenstad.
Denk en doe met ons mee!

Wie doen er allemaal mee?
De Solar Sessions worden gemiddeld tussen de 30 en 50 bezoekers bezocht. Onze crowdfundingcampagne werd gesteund door 39 supporters, en zes vrijwilligers. Er zijn acht geïnteresseerde afnemers en een groeiende lijst samenwerkingspartners. Daarnaast wordt ons project gesteund door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818.

festivalvandetoekomst


Waarom moet het er komen?

Omdat het supercool is! Wij zijn de aanjagers van de transitie naar een schoner en duurzamer Den Haag. Wij dragen bij aan een schonere stad en creëren daarbij ook nog eens werkgelegenheid.

Hoe ziet de toekomst eruit?
Na de testritten is het in de toekomst noodzaak zelfvoorzienend te gaan worden. We willen beginnen met klein bedrijfsmatig gebruik met een aantal afnemers die overeenkomen met onze kernwaarden. Er zal worden gekeken naar een weekplanning in het gebruik. Ondertussen gaan we voor door met skelters ‘ontwikkelen’. Grote reparaties en onderhoud zal plaatsvinden in de werkplaats op de Torenstraat. Klein onderhoud en stalling is in de toekomst mogelijk bij de Biesieklette Nobelstraat.